Holbæk er med sine 27.000 indbyggere kommunens største by. Den ligger smukt op ad Isefjorden tæt på skov og mark. Byen er en moderne købstad med mange indkøbsmuligheder og en levende bymidte.
Holbæk byder også på et væld af kultur- og fritidsaktiviteter, og især om sommeren er kalenderen fyldt med events. I 2019 slog Holbæk dørene op til Holbæk Sportsby med svømmehal, sundhedscenter og en lang række andre idrætsfaciliteter.
De gode trafikforbindelser gør det muligt at nå København på cirka 45 minutter.
Gislinge er en mindre stationsby 12 km fra Holbæk by. Her trives livet i det lille lokalsamfund, hvor man mødes i fx børnehuset, skolen, hallen eller brugsen – eller hos bageren søndag morgen, for her finder man nogle af de bedste tebirkes på Sjælland.
Gislinge er en by i udvikling, og der har i de seneste år været en flot befolkningsfremgang, så der i dag er cirka 2000 indbyggere. Centralt i byen ligger Gislinge Station, hvor der er tog mod både Nykøbing Sjælland og Holbæk.
I Hagested finder I en blanding af oprindeligt bymiljø og nybyggeri. Her er I tæt på naturen med blandt andet Audebo Plantage og Hagested Skov, og når I kører ind i byen, står kirken som et flot og klassisk varetegn.
Byen har cirka 1200 indbyggere og ligger 10 km nord for Holbæk og tæt på både Tuse Næs og Gislinge. Indbyggerne er optaget af at skabe udvikling i byen, blandt andet omkring forsamlingshuset og børnehuset.
Holbæk er med sine 27.000 indbyggere kommunens største by. Den ligger smukt op ad Isefjorden tæt på skov og mark. Byen er en moderne købstad med mange indkøbsmuligheder og en levende bymidte.
Holbæk byder også på et væld af kultur- og fritidsaktiviteter, og især om sommeren er kalenderen fyldt med events. I 2019 slog Holbæk dørene op til Holbæk Sportsby med svømmehal, sundhedscenter og en lang række andre idrætsfaciliteter.
De gode trafikforbindelser gør det muligt at nå København på cirka 45 minutter.
Med sine smukke skove og søer ligger Jyderup mellem Holbæks pulserende liv og det omfattende erhvervsliv i Kalundborg. Jyderup har godt 5000 indbyggere og et velfungerende handelsliv samt et spændende kulturliv, med blandt andet Jyderup Højskole som en vigtig spiller. Byen har desuden gode idrætsfaciliteter og mange dygtige trænere, der sikrer et aktivt foreningsliv.
Jyderup er også porten til Åmosen. Det enestående naturområde strækker sig gennem flere kommuner og over 45 kilometer ud til Storebælt. Åmosen er på nationalt plan udpeget som en af de "Danske Naturparker" på grund af områdets unikke kultur-, natur-, geologiske og landskabsmæssige værdier.
I Jyderup finder man mange forskellige boformer og en god infrastruktur med nem adgang til motorvejen og Nordvestbanen København-Kalundborg.
Knabstrups 1200 indbyggere bor smukt omkring det åbne land i meget varierede boligområder. Fra Knabstrup er der hurtig adgang til motorvejen mod København, og byens station ligger på Nordvestbanen København-Kalundborg. Derudover har byen eget fitnesscenter, bager, slagter og grønthandler.
Det lokale fællesskab udspringer af Knabstrup Hallen, foreningslivet og den lokale skoleafdeling, der har elever til og med 6. klasse. Desuden har byen stærke traditioner for frivilligt arbejde.
Kundby er idyl. Gadekær, bevaringsværdige bygninger og charmerende landsbystemning. Kundby er også aktivitet. Privat skole og daginstitution, en fælles Kundby-dag, en stærk gymnastikforening og en udendørs fitnesspark er nogle af de ting, som de lokale kræfter har stablet på benene. Ligesom den lokale brugs er centrum for fællesspisning, vinsmagning og andre kulturarrangementer,
Kundby har cirka 1500 indbyggere og ligger tæt på Svinninge og Gislinge og 15 km. vest for Holbæk by.
Mørkøv er kendt for Mørkøv Heste- og Kræmmermarked, der hvert år samler tusindvis af besøgende. Men Mørkøv er mere end det. I Mørkøv finder især mange børnefamilier den hverdag, de ønsker. En stor folkeskole, efterskole, sportshal, kino, adskillige butikker og engagerede foreninger skaber nemlig liv i byen. Desuden har området gode pendlervilkår med nem adgang til motorvej og direkte togafgange til København.
Især syd for byen findes et afvekslende landskab og en lang række naturtyper, hvor især Naturpark Åmosen er noget helt særligt. Mørkøv har cirka 3000 indbyggere.
Smukt i Isefjorden – kun 30 minutter fra Holbæk og små 60 minutter fra København – ligger Orø. Orø er et lille, velfungerende ø-samfund, og med øens to færgeoverfarter er det nemt at komme til og fra job på fastlandet.
Orø er kærlighed og tid til hinanden. Orø er den friske luft, vandet og stilheden. Orø er kendetegnet ved et særdeles aktivt fællesskab, hvor interesser dyrkes sammen og opretholdes af den helt unikke ø-kultur.
Regstrup er kendetegnet ved store parcelhusområder og hyggelige grønne åndehuller og stisystemer. Området har cirka 4000 indbyggere. Regstrup har enkelte indkøbsmuligheder og ligger blot 10 km. fra arbejdspladser og indkøbsmuligheder i Holbæk by. Transport til og fra Regstrup er nemt, da de store vejsystemer er tæt på, og da stationen ligger på Nordvestbanen København-Kalundborg.
En time fra København, 20 minutter fra Holbæk, Roskilde og Ringsted og blot fem minutter fra stationsbyerne Hvalsø, Tølløse og Store Merløse ligger området, som beboerne kalder Sjællands smørhul. Egnen omkring Stestrup har store skove, små landsbyer og kuperede marker, hvor Elverdamsåen løber smukt igennem.
Stestrup har cirka 2000 beboere, der samles omkring blandt andet fritidsgården, børnehuset og skolen, der går til og med 6. klasse.
I den sydlige del af Holbæk Kommune ligger St. Merløse. Her bor cirka 1800 mennesker, og sammenholdet er stærkt. Det er især tydeligt i og omkring områdets mange foreninger.
Byen ligger midt på Sjælland, så mange af de store provinsbyer kan nemt nås med bus, lokalbane eller en tur på landevejen.
I St. Merløse er der desuden en smuk natur – og fred og ro til at nyde den.
Svinninge ligger på hovedvejen mellem Holbæk og Kalundborg og nær motorvejen til København og Rute 21 mod Sjællands Odde. Svinninge har gode indkøbsmuligheder, og kører man langs hovedgaden i byen, møder man blandt andet tankstationer, butiksliv, skole, bibliotek, dagsinstitutioner og sportshal. Midt i byen ligger også Svinninge Station med togforbindelse mod Holbæk og Nykøbing Sj. Byen er omgivet af smuk natur og har gode stisystemer.
I Svinninge bor der cirka 3700 mennesker, hvoraf mange er engageret i det lokale forenings- og kulturliv.
Tuse har cirka 3500 indbyggere, og de gode pasningsmuligheder og mange fritidsaktiviteter skaber gode rammer for byens mange børnefamilier. Byens midtpunkt, med brugs, skole, hal og multibane er samlingspunktet i byen, og det lokale fællesskab og foreningsliv trives i Tuse.
Skolen tiltrækker elever fra både de nærliggende parcel- og typehuse, men også fra Holbæk, Gislinge og Hagested. Mange arbejder i Holbæk og København. Motorvejen ligger tæt på, og der er cykelsti helt til Holbæk.
Med å og store grønne områder er der i Tuse nem adgang til gode naturoplevelse.
Tølløse er med sine 4700 indbyggere en af de større byer i Holbæk Kommune. Med tre efterskoler, en stor folkeskole og en lang række foreninger står det aldrig stille i byen. Samtidig er byen kendetegnet ved, at man tager ansvar for hinanden og for fællesskabet.
Fra Tølløse kan man nå København på under 45 minutter, da byen ligger tæt ved både jernbane og motorvej. Tølløse har også forbindelser sydpå til det øvrige af Sjælland.
Byen er omgivet af dejligt natur og charmerende herregårdslandskaber.
Tuse Næs er en halvø mellem Holbæk Fjord og Lammefjorden. Med vand på tre sider og gode udsigtspunkter er der altid mulighed for en oplevelse i naturen.
Udby er hovedbyen på Tuse Næs, og herfra er der blot 10 minutters kørsel til Rute 21 mod København. Området har godt 2300 fastboende, der blandt andet samles om vuggestue, to børnehaver, dagpleje, skole, kulturhus, galleri, foreninger og brugs.
Tuse Næs har et rigt foreningsliv og mange festivaler, kunsthåndværkere og kulturarrangementer.
Med Ugerløse Kirke og Ugerløse Friluftsbad som nogle af byens varetegn ligger Ugerløse langs landevejen mellem Holbæk og Sorø. Byen, der har cirka 1400 indbyggere, er kendetegnet ved en ældre bymidte og nyere parcelhusområder.
I Ugerløse er der mulighed for at handle ind, og byen har også skole og børnehus. Spejdere, idrætsklubber og andre foreninger er meget aktive.
Undløse var den første by i landet, der fik titlen som Blomstrende Landsby, for her blomstrer ikke bare den skønne natur, men også engagementet for at udvikle byen. Undløse har, hvad der hører sig til i en velfungerende landsby: daginstitution, skole, SFO, kirke, brugs og andre lokale virksomheder.
Byens har cirka 1900 indbyggere og ligger knap 20 km syd for Holbæk by.
I Vipperød kan I bo på landet, men alligevel være tæt på byen. Vipperød er karakteriseret ved mange parcelhuse og rækkehuse samt gode trafikforbindelser. Mange af byens cirka 4000 indbyggere pendler da også mod København.
I Vipperød finder I også gode stisystemer og en skøn natur, hvor især Tempelkrogen ved Isefjorden har en særlig charme.